Eieren

Sinds kort hebben we ook kippen bij De Groentelaar. Op vandaag verblijven ze in een vaste stal met een prachtige hoogstamboomgaard als uitloop. Daar kunnen ze volop scharrelen en kruiden en insecten pikken naar believen. Als basisvoeder krijgen ze biologische granen. Vanaf 2021 willen we ze huisvesten in ruime mobiele stal die we elke week verplaatsen naar een vers stukje weide. Door de stal te roteren op de weide hoeven we amper geneesmiddelen te gebruiken om ziekten en infecties onder controle te houden. Zo’n ei, da’s dus puur natuur!

Afbeeldingsresultaat voor chicken free range"

Voor elk leghennetje wordt er ook een haantje geboren. Klassiek worden die haantjes op dag 1 gedood. Dat vinden wij  niet ethisch. Daarom zoeken we naar oplossingen om de haantjes toch op te fokken tot een volwaardige vleeskip. Als er meer nieuws is, hoor je het hier!

An egg a day… is misschien wat van het goede teveel. Voedingexperts adviseren om 2 tot 3 eitjes per week te eten. Ben je vegetariër, dan is dat 3 tot 4 eitjes.

Proefproject 2020

In 2020 starten we met een kleine groep kippen. De eitjes verkopen we voornamelijk aan de deelnemers van groentepakketten. Ook zin in zo’n eitje? Laat het ons weten!

Afbeeldingsresultaat voor foto eieren"
Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: