Eieren

Onze kippen worden diervriendelijk gehouden en leggen lekkere gezonde eitjes. Op vandaag verblijven de kippen in een vaste stal met een prachtige boomgaard als uitloop. Vanaf 2021 huisvesten we ze in een ruime mobiele stal die we elke week verplaatsen naar een vers stukje weide: daar kunnen ze volop scharrelen en kruiden en insecten pikken naar believen. Daarnaast krijgen ze biologische granen. Door de stal te roteren op de weide hoeven we amper geneesmiddelen te gebruiken om ziekten en infecties onder controle te houden. Zo’n ei, da’s dus puur natuur!

Afbeeldingsresultaat voor chicken free range"

Voor elk leghennetje wordt er ook een haantje geboren. Klassiek worden die haantjes op dag 1 gedood. Dat vinden wij  niet ethisch. Daarom zoeken we naar oplossingen om de haantjes toch op te fokken tot een volwaardige vleeskip.

An egg a day… is misschien wat van het goede teveel. Voedingexperts adviseren om 2 tot 3 eitjes per week te eten. Ben je vegetariër, dan is dat 3 tot 4 eitjes.

Proefproject 2020

In 2020 starten we met een kleine groep kippen. De eitjes verkopen we voornamelijk aan de deelnemers van groentepakketten. Ook zin in zo’n eitje? Laat het ons weten!

Afbeeldingsresultaat voor foto eieren"
Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: